Ga naar de inhoud
Pizza di panzanella présentée dans une miche de pain rustique, garnie de tomates, poivrons, oignons rouges et basilic frais, sur une table en bois dans une cuisine lumineuse italienne.

LA CUCINA DELLE MONACHE EN LA PIZZA DI PANZANELLA: HET EENVOUDIGE EN AUTHENTIEKE RECEPT

Dit recept is geïnspireerd op de traditie van Italiaanse kloosters panzanella-pizza komt uit het bekende programma Monaches keuken. Bereid door de zussen Noemi, Debora, Miriam en Eleonora, combineert het zelfgebakken brood met de frisheid van tomaten en basilicum voor een rustiek, gezond gerecht, perfect om te delen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg bloem type 0
  • 300 g harde tarwegriesmeel
  • 500 ml lauw water
  • 1 eetl. naar s. extra vergine olijfolie
  • 10 g biergist
  • 10 g fijn zout
  • 1 eetl. naar c. suiker

Voor de garnering

  • 300 g vleesharttomaten
  • 1 rode ui uit Tropea
  • Verse basilicum
  • Olijfolie, zout en peper naar smaak

Voorbereiding

1. Meng de bloem, griesmeel, suiker, gist, lauw water en olie. Voeg op het einde het zout toe. Kneed tot je een glad deeg verkrijgt. Laat het 2 uur rijzen, werk dan opnieuw en laat 20 minuten rusten onder een vochtige doek.

2. Bak gedurende 10 minuten op 200°C en vervolgens nog eens 20 minuten op 180°C.

3. Maak ondertussen de garnering klaar: tomatenblokjes, gesnipperde ui, basilicum, olie, zout en peper.

4. Snijd de bovenkant van het brood af, verwijder het kruim en vul de binnenkant met de vulling. Sluit en serveer terwijl het nog warm is.

Tip van de zussen

Afhankelijk van het seizoen kun je de vulling verrijken met kaas, gegrilde groenten of conserven.


Originele bron: Lees het volledige artikel over La Cucina Italiana

Vorig artikel THUIS OVEN GEVULDE PEPERS VOLGENS HET TRADITIONELE RECEPT VAN MARIA PIA
Volgende artikelen PAN DEI MORTI: HET RECEPT VOOR HET TRADITIONELE LOMBARDSE KOEKJE

Laat een reactie achter

* Verplichte velden