Ga naar de inhoud
Poivrons farcis au four maison selon la recette traditionnelle de Maria Pia

THUIS OVEN GEVULDE PEPERS VOLGENS HET TRADITIONELE RECEPT VAN MARIA PIA

Broodjes (niet te klein) met een vulling van brood, eieren, pecorino, pittige provolone, zwarte peper en zwarte olijven. Wat mij betreft het beste recept ter wereld.

Gebakken gevulde paprika's uit het familieritueel

'Ik heb er een paar voor je gemaakt gevulde paprika's in de oven. » In de ruim twintig jaar dat ik ver van mijn ouders woon, is er geen enkele keer geweest waar mijn moeder begroette me niet elke keer als ik thuiskwam met deze zin. Ze kijkt me aan, lacht naar me, kust me en verwelkomt me dan op deze manier: het is haar manier om me te vertellen dat ze iets voor me heeft gedaan. En vooral, wat ik het leukst vind.

Ze weet dat ik de kans heb om geweldige mensen te ontmoeten en in geweldige restaurants te eten, maar ze weet ook dat haar keuken voor mij (zoals waarschijnlijk voor elk kind) altijd de beste ter wereld zal zijn. En bovenal zal niemand zoals zij ooit gebakken gevulde paprika's kunnen maken. In werkelijkheid zijn het niet alleen de paprika's: als ze ze klaarmaakt, zijn ze slechts een “bijgerecht” bij lunches of diners die beginnen met royale pasta's en doorgaan met buffelmozzarella, vergezeld van gebakken groenten, afhankelijk van het seizoen.

Ze legt alles op tafel, bijna alsof mijn thuiskomst Kerstmis is. En net als met Kerstmis geniet ik van elke hap, van begin tot eind, juist omdat zij alles heeft voorbereid. En ik weet dat als ze het deed, dat komt omdat ze zich goed voelt. Dus voor mij klinkt zijn “Ik heb gevulde paprika's voor je gemaakt in de oven” een beetje als “Vandaag voel ik me goed”.

Het familierecept voor gebakken gevulde paprika's

Het recept lijkt sterk op dat van grootmoeder tittina, die peterselie aan de vulling toevoegde (wat ik niet zo lekker vind). DE gevulde paprika's van mama zijn gemaakt met geroosterde en daarna gepelde paprika's, op zichzelf gerold met een vulling van brood, eieren, pecorino, pittige provolone, zwarte peper en zwarte olijven. Als bolletjes brood gewikkeld in de groente, waarbij alle geur en zoetheid van de peper worden geabsorbeerd. Een waar genot.

Mijn moeder (in de praktijk nog steeds een zwarte band, net als zij gevulde tomaten) maakt altijd een grote hoeveelheid klaar, die ze in de vriezer bewaart. Voor het geval ik onaangekondigd terugkom of ze geen zin heeft om te koken die dag. Omdat het gebeurt, maar als het gebeurt, heeft moeder altijd een plan B.

Gevulde paprika's in de oven volgens het recept van mama Maria Pia

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 paprika's
  • 500 gram oud brood
  • 2 eieren
  • 100 g pecorino romano
  • 200 g pittige provolon
  • 200 g ontpitte Gaeta-olijven
  • Zout, olie en peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Was de paprika's, leg ze in hun geheel op een bakplaat bedekt met bakpapier en rooster ze in een heteluchtoven op 200°C gedurende ongeveer 30 minuten. Draai ze halverwege de bereidingstijd om.
  2. Laat ze afkoelen en verwijder vervolgens de stengel, schil en zaden.
  3. Scheur ze met de hand om rechthoeken te verkrijgen (zoals kleine rollen).
  4. Voor de vulling: laat het brood weken en knijp het vervolgens uit. Meng het in een kom met de eieren, pecorino, provolone, olijven, zout, een beetje olie en peper. Meng goed om een ​​compacte textuur te verkrijgen (voeg indien nodig brood toe).
  5. Verdeel de paprika-rechthoeken, plaats een lepel vulling en sluit af met een tandenstoker.
  6. Leg alle broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat, voeg zout toe, besprenkel met olie en bak ongeveer 30 minuten op 180°C.
  7. Serveer warm.

Andere recepten van La Cucina Italiana ontdekken


Originele bron: https://www.lacucinaitaliana.it/article/peperoni-ripieni-al-forno-ricetta-di-famiglia/

Vorig artikel BOE! HET HALLOWEEN MENU VOOR KINDEREN IN 10 HEERLIJK ENGE RECEPTEN
Volgende artikelen LA CUCINA DELLE MONACHE EN LA PIZZA DI PANZANELLA: HET EENVOUDIGE EN AUTHENTIEKE RECEPT

Laat een reactie achter

* Verplichte velden