Ga naar de inhoud
Assiette symbolisant le changement d’heure avec salade équilibrée pour bien vivre le passage à l’heure d’été

TIJDVERANDERING: 10 VOEDSEL OM VERMOEIDHEID OP NATUURLIJKE BESTRIJDING TE BESTRIJDEN

Wat te eten om de overgang naar de zomertijd door te komen

In de nacht van zaterdag 29 maart op zondag 30 maart 2025 schakelen we over naar de zomertijd. Resultaat ? Een uur minder slaap, langer daglicht… maar soms ook vermoeidheid, slapeloosheid of gebrek aan concentratie.

Gelukkig kunnen bepaalde voedingsmiddelen je lichaam helpen zich beter aan te passen aan deze mini-seizoensgebonden jetlag. Met advies van de voedingsdeskundige Sonia Croci, hier is het 10 voedingsmiddelen die slaap, energie en welzijn bevorderen om deze verandering zonder stress het hoofd te bieden.

1. Pure chocolade

Donkere chocolade

Het is rijk aan magnesium en helpt mentale en fysieke vermoeidheid te verminderen. Een paar vierkantjes per dag kunnen een verschil maken.

2. Amandelen en walnoten

Amandelen en walnoten

Natuurlijke bronnen van magnesium en goede vetten, ze ondersteunen het zenuwevenwicht en bevorderen ontspanning.

3. Volle granen

Volle granen

Volkorenbrood, havermout, bruine rijst… ze stabiliseren de bloedsuikerspiegel en zorgen voor langdurige energie.

4. Peulvruchten

Peulvruchten

Rijk aan plantaardige eiwitten en tryptofaan, een aminozuurvoorloper van serotonine (het feel-good hormoon).

5. Eieren

Eieren

Ze zijn licht verteerbaar en zitten boordevol voedingsstoffen, waardoor ze perfect zijn voor een licht en voedzaam diner.

6. Bananen

Bananen

Uitstekende bronnen van kalium en vitamine B6, ze nemen deel aan de natuurlijke productie van melatonine, het slaaphormoon.

7. Advocaat

Advocaat

Dankzij de goede vetten en magnesium is het een ideale bondgenoot om een ​​goed energieniveau te behouden zonder piekvermoeidheid.

8. Kwark of yoghurt

Kwark of yoghurt

Voor een lichte snack aan het einde van de dag: rijk aan eiwitten en calcium, ze helpen je ontspannen.

👉 Bron : Lees het originele artikel over La Cucina Italiana

Vorig artikel “BUONO COME IL PANE”: WAAROM ZEGGEN WE DIT?
Volgende artikelen KRAANWATER: IS HET ECHT VEILIG OM TE DRINKEN?

Laat een reactie achter

* Verplichte velden