Ga naar de inhoud
Tarte à la citrouille américaine servie sur une assiette blanche, garnie de crème fouettée, posée sur une table en bois — dessert crémeux et parfumé à la cannelle, typique d’Halloween et de Thanksgiving.

POMPOENTAART: HET GOURMET RECEPT DAT IEDEREEN PLEZIERT

Daar pompoen taart is een heerlijk dessert, gevormd uit een setting van kruimeldeeg gegarneerd met een fluweelzachte crème van pompoen en crème fraîche.

In werkelijkheid kun je met pompoen een groot aantal desserts maken. Door het vruchtvlees aan een deeg toe te voegen zachte taart, verkrijgt u een origineel en onweerstaanbaar resultaat. Wij raden u aan een beetje toe te voegen kaneel voor een warme en omhullende smaak: de combinatie van pompoen en kaneel is een echt succes!

Oorsprong van Pompoentaart

Op deze manier bereid is pompoentaart van Amerikaanse oorsprong. Er wordt vooral in de herfst en winter van genoten Halloween, met Thanksgiving of zelfs met Kerstmis. Door het te koken wordt je keuken gevuld met een heerlijk aroma van suiker en kaneel.

Welke pompoen je moet kiezen

Het hart van deze taart moet stevig en niet waterig blijven. Gebruik een pompoen met compact vruchtvlees, bijv Delica of de mantovanaen kook het liefst in de oven.

Ingrediënten

Voor het zanddeeg:

  • 330 g bloem
  • 165 g van boter bij kamertemperatuur
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eierdooiers + 1 heel ei
  • Citroenschil
  • 1 snufje zout

Voor de garnering:

  • 850 g vruchtvlees pompoen gekookt
  • 100 g van vloeibare crème vers
  • 1 ei
  • 85 g kristalsuiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 snufje zout

Om te serveren:

  • Slagroom of vanille-ijs

Voorbereiding

  1. Meng de suiker met de geraspte citroenschil. Bewerk de boter en de suiker in een keukenmachine of met de hand tot je een crème verkrijgt.
  2. Voeg de losgeklopte eieren toe, daarna de bloem en het zout. Vorm een ​​bal, wikkel hem in en laat hem 2 uur rusten in de koelkast.
  3. Kook ondertussen de pompoen 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en meng met de eieren, suiker, kaneel en zout. Voeg de vloeibare room toe met een spatel.
  4. Spreid het zanddeeg uit tot 3 mm en vul een springvorm (26 cm). Giet de pompoencrème erbij, strijk glad en bak 35 minuten op 170°C.
  5. Laat afkoelen voordat u het serveert. Voor een zuivere snede dompelt u het mes in heet water en veegt u het voor elke snee af.

Pompoentaart serveren

Serveer het met slagroom of een bolletje vanille-ijs. Een heerlijk, elegant dessert, perfect voor een herfstdiner.

Vorig artikel ROMIGE EN RUIME SQUASHLASAGNE — HET GOURMET RECEPT
Volgende artikelen GROOTMOEDER EMILIA’S TIMBALLO: ZO GOED DAT JE HET KON PROEVEN

Laat een reactie achter

* Verplichte velden