Ga naar de inhoud
Lasagnes à la courge dorées et fondantes avec béchamel et sauge fraîche, plat gratiné d’automne"

ROMIGE EN RUIME SQUASHLASAGNE — HET GOURMET RECEPT

Niets lekkerder dan een gerecht van lasagne met pompoen, altijd een goed idee dit seizoen. Dit is perfect als u gasten ontvangt of gewoon een smakelijk hoofdgerecht wilt dat u zelfs kunt invriezen voor later.

Het recept is eenvoudig en zeer veelzijdig : je kunt het verrijken met andere ingrediënten die goed bij pompoen passen, zoals paddestoelen, van de worst of zelfs de pancetta.

In deze versie is de verse salieblaadjes geven een bijzondere smaak aan de pompoen en dus aan de lasagne. Voeg vóór het koken altijd een beetje toe in de vulling en op het oppervlak.

Ingrediënten

  • 12 vellen droge lasagne
  • 1 kg pompoen (nettogewicht zonder schil)
  • 200 g gerookte provola (of gerookte mozzarella)
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem type 0
  • 500 ml volle melk
  • Verse salie (QS)
  • Extra vergine olijfolie (QS)
  • Zout en peper (QS)

Voorbereiding

  1. Bereid het voor olie bechamel : Verhit in een kleine pan 2 eetlepels olijfolie met de bloem. Voeg vervolgens de melk toe en blijf voortdurend kloppen tot een gladde en romige saus ontstaat.
  2. Snijd het in blokjes gesneden pompoen en kook het op laag vuur in een pan met een scheutje olie, twee eetlepels water en een paar salieblaadjes gedurende ongeveer 15 minuten. Pureer het vervolgens met een vork en voeg zout en peper toe.
  3. In een gratinschaal een beetje bechamelsaus op de bodem verdelen en een eerste laag deeg leggen.
  4. Voeg een paar lepels pompoen, in blokjes gesneden provola, een beetje parmezaanse kaas en nog meer bechamelsaus toe. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn.
  5. Werk af met een laagje deeg, bechamelsaus, provola en parmezaanse kaas. Giet een beetje melk in de hoeken om te voorkomen dat de randen uitdrogen.
  6. Kook erin statische oven op 200°C gedurende 45 minuten. Na een paar uur rust wordt de lasagne nog lekkerder.

Originele bron: La Cucina Italiana – Lasagne alla zucca: romige en draderige rijstetta

Vorig artikel 2 NOVEMBER IN BRIANZA: “BONES OF THE DODEN” BIJ CASSOEULA
Volgende artikelen POMPOENTAART: HET GOURMET RECEPT DAT IEDEREEN PLEZIERT

Laat een reactie achter

* Verplichte velden