Ga naar de inhoud
Parmigiana de courge servie chaude sur assiette blanche, gratinée à la sauce tomate, au parmesan et garnie de basilic frais

SQUASH PARMIGIANA – HET HERFSTALTERNATIEF

De pompoen is de protagonist van de herfst. Het is een veelzijdige groente en leent zich voor eindeloze bereidingen. Heb je de pompoen parmigiana ? Het is een perfect alternatief voor de klassieker aubergine parmigiana. Met zijn zoete en omhullende smaak keert de koningin van de herfst op heerlijke wijze terug naar deze grote klassieker uit de Italiaanse keuken.

De voorbereidingsstappen zijn in essentie hetzelfde als voor de traditionele parmigiana. Het recept heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad: het vereist weinig voorbereiding maar wel een beetje kooktijd. Je zult er ook enkele vinden advies om uw pompoenrecept nog lekkerder te maken.

Recept: Parmigianapompoen

Ingrediënten

  • 1 Napolitaanse pompoen
  • 750 g tomatenpuree
  • 220 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Meel 00, voldoende hoeveelheid
  • Pinda-olie om te frituren
  • Basilicum bladeren
  • Extra vergine olijfolie, voldoende hoeveelheid
  • Zout, voldoende hoeveelheid

Voorbereiding

  1. Bereid de saus: Verhit een scheutje olie met het teentje knoflook. Voeg de tomatenpuree, basilicum en een snufje zout toe. Kook op laag vuur, afgedekt, ongeveer 30 minuten.
  2. Bereid de pompoen: Schil hem en snijd hem in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit een grote hoeveelheid arachideolie in een pan. Haal de plakjes pompoen door de bloem en bak ze goudbruin. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
  3. Monteren: Verdeel in een gratinschaal een laag tomatensaus, dan een laag pompoenschijfjes, dan nog eens saus, enzovoort naar de bovenkant. Werk af met een royale laag geraspte Parmezaanse kaas en een paar blaadjes basilicum.
  4. Koken : Verwarm de statische oven voor op 200°C en bak ongeveer 30 minuten. Serveer warm.

Lichte variant

Wil je de pompoen niet bakken? Probeer de versie licht. Bak de pompoenplakken eenvoudigweg in de oven op 200°C gedurende 15-20 minuten en volg daarna de rest van het recept zoals hierboven aangegeven.

Gastronomische tip

Voor een nog smakelijkere versie kun je de tips van het tijdschrift ontdekken in de speciale galerij: Tips voor een succesvolle squash-parmigiana.

Fotocredits

Foto: yanzappa / Getty Images

Artikel vertaald en aangepast uit La Cucina Italiana.

Volgende artikelen DE BESTE SCHIACCIATA IN UVA TOSCANIË: RECEPT EN ADRESSEN

Laat een reactie achter

* Verplichte velden